Egtved- Vagtelopdræt
vi fører bob white i 9 forskellige farver-varianter!(nogen kan bedst li moderen andre foretrækker datteren)så har alle vel en chance!!
lidt om Bob Withe=colinus virginianus
det er den mest almindelige af alle Amrikanske vagtler! den lever udbredt over det meste af USA. der findes 21 underarter, derudover et antal farvevarianter, som vi kommer tilbage til,.   det er en udmærket voliere-fugl, det er også en udmærket begynderfugl , som kun stiller få, men rimelige krav til opdrætteren ,! et sted der er tørt sand(evt i et hjørne), hele året rundt (så kan de nemlig sandbade hele året rundt)(tørt sand fryser som bekent ikke) volieren behøver kun at være delvis overdækket,(tagplader) der må naturligvis være net over resten,  .bob white har ingen problemer med at være ude hele året, tværtimod, man ser ofte bob white med krøllede fjer uden glans, blot fordi de fejlagtig ,har været  anbragt indendørs om vinteren. kulden gør dem ingen skade, når blot der er taget forbehold mod træk!!, -personligt har jeg valgt at hæve samtlige volierer ca, 60,cm over jorden, så går de på net i den ene ende, og sand på træbund i den overdækkede ende, så kan hund og kat frit gå under neden og holde uønskede intresanter på afstand!!
personligt synes jeg at bob white er en af de skønneste vagtler at arbejde med=størrelsen kan variere fra 24-27,cm !!=rugetiden er 22-23 dage og har man givet dem et godt sted ,at leve livet, og det iøvrigt er et sympati-par,  så kan de sagtens selv klare udrugning  og yngelpleje ! det er iøvrigt et overordenligt smukt syn, , når familien BOB  tager på opdagelse i den anden ende af volieren  sørg for at der er nogle grene og en græstørv her og der som giver lidt udfordring og en på opleveren! ovenstående gælder også  for de farvevarianter vi har! god fornøjelse!!

Nyeste kommentarer

22.05 | 19:10

Hvor mange haner skal jeg have til min Bob White høns? Er det nok med en han til 3 høns?❤️ Eller skal de have en hane hver

...
19.05 | 15:11

Søger blå kinesiske dværg Vakler

...
23.04 | 19:57

Hej

Jeg overvejer at købe et par Gylden Bob Withe vagler har i et par til salg.

...
06.04 | 14:09

Hej Jørn
Jeg overvejer vagtler i drivhuset, er kinesiske dværg vagtler egnet til det?

...