Egtved- Vagtelopdræt
blå Skælvagtel ,en skøn volierefugl! begge billeder er fra vinterboligen, den må have lidt varmehjælp når det er frostvejr !! det er jo ikke nogen ISFUGL!!
Egtved-Vagtel-Opdræt

BLÅ  Skælvagtel  (callipepla squamata)
den lever i  Arizona _Mexiko_ Colorado,  på den  Amrikanske Prærie!   den lever op til 2500 m, over havet på  bjergsider , blandt  tornbuske  og   kaktuser  og må  ofte flyve langt for at drikke,  det er en vagtel der drikker mindre end de fleste andre vagtler vi kender !
 i fangenskab er det en af de vagtler, som man kan få et meget nært forhold til,  man kan  sagtens lære den at spise af hånden, hvis man ynder det , det kræver bare at man sætter sig  nogen minutter hver dag i helst det samme tøj, måske med et par melorm, og så bare tale lavmælt  =kylle=pylle=sprog,  og så ingen hurtige bevægelser, det gælder nu iøvrigt i forhold til alle vagtler, al bevægele i volierer foregår i slow ! . Skælvagtlen vil også ruge selv hvis de går et godt sted,  men de kan jo også maskinruges på ligefod med andre=rugetiden er ca,22,døgn, kyllingerne er vel ikke sværere end såmange andre,men der hvor man virkelig skajl  passe på ! er når man flytter dem  fra en varmekasse til et andet opholdssted/ BUR VOLIERE  eller hvad det nu er ! den tåler som lille eller større kylling IKKE  ret store temparatur-svingninger, når de skal gøres varmefri, må det ske langsomt gradvis !! god fornøjelse!!


Nyeste kommentarer

22.05 | 19:10

Hvor mange haner skal jeg have til min Bob White høns? Er det nok med en han til 3 høns?❤️ Eller skal de have en hane hver

...
19.05 | 15:11

Søger blå kinesiske dværg Vakler

...
23.04 | 19:57

Hej

Jeg overvejer at købe et par Gylden Bob Withe vagler har i et par til salg.

...
06.04 | 14:09

Hej Jørn
Jeg overvejer vagtler i drivhuset, er kinesiske dværg vagtler egnet til det?

...