EGTVED- VAGTEL !!
Her ses 1-1 sortbrystet rainvagtel=(coturnix coromandelica) den lever i Indien, hvor den findes talrigt, den er næsten på størrelse med harlekinvagtlen !!!
Velkommen til vores hjemmeside

den sortbrystede rainvagtel  lever fortrinsvis i Indien, men også i Australien lever den talrigt ,i starten af April lægger hønen 6-8 æg , som ruges trofast i 17-18 dage, Rain-vagtlen er nem ,at stresse, de kræver nok lidt mere ro ,end de andre  coturnix-vagtler,bliver den utryk ,så flyver den mod loftet gang på gang, så derfor god dybde i anlæget !masser af grene, så de får en naturlig adfærd, den findes kun meget få af denne lille lidt specielle vagtel, hos Danske opdrættere , så pas på dem, hvis i har dem!!


Velkommen til vores hjemmeside
Harlekin-vagtlen (coturnix delegorguei)
Det er en lille  SydAfrikansk vagtel , som er lidt større en den Kinesiske dværgvagtel ,nemlig op til ,16-17,cm..  det er en udmærket volierefugl, som sagtens kan fungere sammen med andre arter, og den kan bruges ,som oprydder  under parakitter og lignende !den opholder sig på de Afrikanske græsstepper og tilstødende agerjord, hvor dens rede anlægges under buske  eller græstuer ! hønen lægger mellem 7-10 grågule æg med mørke pletter !=rugetiden er 17-18 dage.  I  fangenskab er den  kendt siden 1870. når man flytter et par Harlekin-vagtler til et nyt sted, så er de ofte meget utrygge i starten, derfor er det vigtig ,at der er ro omkring dem det nye sted, så falder de hurtig til , lidt afklippede grene og et par græstørv ,er også med til at de hurtigt føler sig hjemme i de nye omgivelser god fornøjelse!!

Nyeste kommentarer

22.05 | 19:10

Hvor mange haner skal jeg have til min Bob White høns? Er det nok med en han til 3 høns?❤️ Eller skal de have en hane hver

...
19.05 | 15:11

Søger blå kinesiske dværg Vakler

...
23.04 | 19:57

Hej

Jeg overvejer at købe et par Gylden Bob Withe vagler har i et par til salg.

...
06.04 | 14:09

Hej Jørn
Jeg overvejer vagtler i drivhuset, er kinesiske dværg vagtler egnet til det?

...